Varför är essentiella fettsyror livsviktiga?

Vår kost har på grund av livsmedelsindustrin förändrats de senaste 60 åren. Vi får i oss allt mindre mängd fibrer, vitaminer, mineraler, 1-3, 1-6 betaglukaner, D-vitamin, polyfenoler och Omega-3. Samtidigt har vårt intag av Omega-6, snabba kolhydrater och socker ökat lavinartat


Vad innebär det för vår hälsa idag?

Du kan förbättra dina förutsättningar och förebygga ohälsa genom att skapa balans i kroppen mellan fettsyrorna Omega-6 och Omega-3

Varför är det viktigt?

Våra fettsyror är med och bygger våra cellmembran tillsammans med protein. Att ha balans mellan våra fettsyror och tillräckligt mycket Omega-3 i varje cell påverkar både vårt näringsupptag och våra hormoner. Omega-3-fettet är också ett favoritfett för hjärnan då den är superviktig för vår mentala hälsa och barnens kognitiva utveckling. Vid brist på Omega-3-fettet EPA påverkas även vår hjärt- och kärlhälsa negativt.
Dessa fettsyror och vad de uträttar är livsnödvändigt för vår kropp, eftersom de behövs för cellförnyelse som i sin tur leder till friska vävnader.

Omega-6 bidrar exempelvis till att starta akut inflammation om vi drabbas av infektion o.s.v. Omega-3 har funktionen att den bidrar till att stänga av inflammation tillsammans med andra antiinflammatoriska ämnen som till exempel polyfenoler samt 1-3, 1-6 betaglukaner.

När dessa funktioner misslyckas med rytmen, PÅ – AV, PÅ – AV, PÅ – AV uppstår kronisk inflammation som tär på din kropp. En kronisk inflammation signalerar till din hjärna att hämta socker och snabba kolhydrater som den sedan livnär sig på likt elden behöver syre för att överleva.
Att ha tillräckligt stor mängd och rätt blandning av olja i din kropp är lika viktigt för dig som för din bil. Om så inte är fallet så signalerar kroppen och lampan på bilen börjar blinka.

Det finns ett samband mellan kronisk inflammation och livslängd. Ju lägre inflammationsnivån är i en kropp desto längre lever människan.

Att investera i sin hälsa och tillföra extra Omega-3 DHA/EPA, i kombination med polyfenoler för stabilitet och funktion*, samt 1-3, 1-6 betaglukaner för deras anti-inflammatoriska egenskaper är lika viktigt som att borsta tänder. Detta gäller alla människor inklusive dig och dina nära och kära. Intressant, eller hur? Mer om våra essentiella fettsyror får du ta del av på denna sida! *Omega-3 behöver polyfenolerna för deras antioxidationsskydd som gör att den är stark och stabil nog att färdas till varje cell. De samspelar som ett tvåkomponentslim och skapar en funktion tillsammans, precis samma som när du blandar ihop de två delarna vid hårfärgning för att få ett fungerande resultat.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top