LÅGA HALTER AV OMEGA-3 HOS BARN

Våra barn har idag alltför låga halter av Omega-3 DHA/EPA, vilket påverkar dem på alla möjliga plan; från dåligt immunförsvar och sämre sömn, till sämre inlärning och koncentrationsförmåga.

Visste du att i Japan tar studenter Omega-3-tillskott inför provskrivning och forskare kan visa på att redan 2 timmar efter intag är hjärnan mer fokuserad.

Tester visar att japaner ligger i snitt på 2:1 i Omega-6/3- balans.
Barn i Europa ligger alarmerande nog över 15:1 i snitt och en del har närmare 80 procent för lite av dessa viktiga näringsämnen i kroppen.

Jag är tacksam över att allt fler börjar uppmärksamma hur viktigt näringsriktig och näringstät mat är för våra barns hälsa och välmående.

Låt oss tillsammans vara med och förändra vår matkultur till mer hälsosam mat.
Mitt råd fram tills dess är att komplettera med en Omega-3-produkt som innehåller polyfenoler, vilka bidrar till att göra produkten stabil så att Omega-3-produkten kan fungera optimalt och inte härskna. Polyfenoler är dessutom mycket kraftiga antioxidanter som även främjar vårt immunförsvar.
Vi får likaså i oss för lite av dessa viktiga antioxidanter genom dagens moderna kost.

Läs gärna mina tidigare inlägg om hur bristen av dessa livsviktiga fettsyror påverkar vår allmänna hälsa samt hur viktig de är för barns utveckling.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top